Verzekeringen:

De aanvraag van uw specialist en een prijs- opgave, gemaakt door Eemers Orthopedische Schoentechniek, wordt naar uw verzekering gestuurd ter verkrijging van een machtiging. Uw verzekering betaalt de schoenen op de eigen bijdrage na (en eventueel uw eigen risico).

 

Huidige eigen bijdrage:

Volwassenen vanaf:                    € 130,00

Kinderen tot 16 jaar vanaf:          €   65,00

Bent u aanvullend verzekerd, dan bestaat de mogelijkheid dat u een extra vergoeding ontvangt.

Service

Uw schoenen worden met de grootst mogelijke zorg vervaardigd. Mochten er toch problemen ontstaan, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Wij kunnen tevens reparaties voor u uitvoeren, ook indien spoed gewenst is.

Bel mij terug! >

Orthopedische schoenen (OSA)

Dat wil zeggen, schoenen die individueel vervaardigd zijn, dus speciaal voor u gemaakt.

Aanvragen van orthopedische schoenen:

U moet een verwijzing voor orthopedische schoenen hebben van een revalidatiearts, reumatoloog of orthopedisch chirurg. Het eerste paar dient meestal te worden aangevraagd bij de zorgverzekeraar, afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. Dit doen wij voor u. Drie maanden na het eerste paar orthopedische schoenen is er de mogelijkheid een reservepaar te laten vervaardigen, het zogenaamd “wisselpaar”. Rekenend vanaf het allereerste paar heeft u gemiddeld elke 18 maanden recht op orthopedische schoenen. Kinderen (onder de 16 jaar) hebben elke 9 maanden recht op een paar orthopedische schoenen. Indien noodzakelijk, zoals bij snelle groei, slijtage etc. kan men tussentijds schoenen aanvragen.

Aanmeten:

De orthopedische schoentechnicus meet uw schoenen aan. Dit zal ongeveer 1 à 1,5 uur in beslag nemen. Tijdens het aanmeten is een goede samenwerking van belang tussen u, de schoentechnicus en de verwijzende arts. De aanwijzingen van de arts worden in de schoenen aangebracht. Daarnaast adviseren we u om uw gedachten alvast over het model en kleur te laten gaan en eventuele voorbeelden (uit bijvoorbeeld folders) tijdens de volgende afspraak -de pasafspraak- mee te brengen.

Passen:

Eén tot twee weken na het aanmeten is er een pasafspraak. U krijgt dan een doorzichtige schoen aan. De schoentechnicus kan op deze wijze beoordelen of de pasvorm en de functionaliteit correct is. Daarnaast wordt er met u het model en de kleur bepaald middels een modellenboek waarin alle te leveren schoenen staan afgebeeld. De keuze is groot en modieus. Tevens maakt de schoentechnicus een afspraak met u voor het afleveren van uw orthopedische schoenen. Dat zal ongeveer twee tot drie weken na de pasafspraak plaatsvinden.


Levertijd:

De gemiddelde levertijd van de schoenen van het aanmeten tot het afleveren bedraagt 4 tot 6 weken. (exclusief evt. machtigingsperiode zorgverzekeraar).